Call Safe

Call Safe

Call Safe - защита от излъчванията на мобилния телефон


Описание

Call Safe на АкваСорс/AquaSource

Най-новият продукт на АкваСорс се казва Call Safe (Кол Сейф или Обади се безопасно) и представлява калъф за мобилен телефон, който предпазва човек от вредната микровълнова радиация на включения телефон, без значение дали говори по него или не.

 

Не е тайна вече за никого, че мобилните телефони съвсем не са безопасни. Също така е ясно, че съвременният начин на живот не е възможен без тях, затова винаги се е търсил начин за безопасно използване на мобилните апарати. Затова не ви предлагаме да спрете да използвате мобилния си телефон – за повечето от нас това би било немислимо. Предлагаме ви лесно решение – можем да използваме мобилния си телефон по-безопасно просто като му поставим Call Safe.

 

Всъщност мобилните апарати ни излагат на следните излъчвания:

 - термална радиация или термален ефект - топлинното въздействие от антената на мобилния телефон върху тъканите на главата. По-дългите разговори буквално „пържат“ мозъка, тъй като в него има течности, които се нагряват от антената на телефона.

 - микровълнова радиация – излъчване в следствие на връзката между мобилния телефон и базовата станция на мобилния оператор. Тези излъчвания са и с висока честота, и с висок интензитет, тъй като антената е се намира на максимум 2 сантиметра разстояние от главата на човек.

 - радиация от близкото поле – електромагнитно излъчване от батерията и електрониката в самия мобилен телефон. Вредните въздействия от клетъчните телефони не се проявяват само по време на разговор. Когато GSM-ът стои в джоба на човек, облъчването засяга директно репродуктивните органи.

 

Call Safe на АкваСорс осигурява защита срещу всички тези излъчвания. Досега повечето предлагани на българския пазар защити (лепенки, магнити и др.), предпазват единствено от термалния ефект, който не е и толкова опасен.

 

Много по-опасни са микровълновата радиация и радиацията от близкото поле, особено когато държим телефона си близо до главата по време на разговор. Всъщност тези излъчвания ги има не само когато говорим, но и когато телефонът ни е включен.

 

Калъфчето Call Safe е удобна и ефективна защитна преграда между мобилния ни телефон и нашето тяло.

 

Към момента са правени всевъзможни проучвания за влиянието на мобилните телефони върху здравето на хората, като резултатите от тях са тревожни и противоречиви. Със сигурност е доказано, че мобилните телефони имат вредно излъчване, но не е още съвсем ясно доколко и какви вреди причинява. Причината е, че  технологията е прекалено нова /мобилните телефони се появиха  през 80-те години/и няма възможност да се направят по-задълбочени проучвания – към момента не съществува нито един човек, който да е имал GSM, докато е бил дете, да го е използвал цял живот и да е остарял.

 

Като цяло правителствата по света и Световната здравна организация съветват хората да не се пристрастяват към мобилните телефони и да ограничават ползването им, особено от деца.

 

Тук можете да прочетете становището по този въпрос на Българската национална асоциация на потребителите.

 

 

Състав

Call Safe се предлага в два варианта:

 – за по-широк телефон, тип i-phone (с размери: височина 14.5 см и широчина 8.5 см),

 – за тънък /обикновен/ телефон (с размери: височина 14.5 см и широчина 6.5 см).

 

Представлява удобно калъфче от мека материя, която от вътрешната си страна има слой предпазна мембрана, която представлява преграда между вредното лъчение на телефона и вас. Отвън калъфчето има и по-малък джоб тип кенгуру, където се държи телефонът, когато се използва.

Действие

Калъфчето Call Safe осигурява удобна и ефективна преграда между мобилния ни телефон и нашето тяло, чрез специално защитно покритие,  намиращо се от вътрешната страна в калъфчето.

 

Call Safe предпазва от вредното микровълново облъчване и радиацията от близкото поле, като отразява високочестотните вълни от мобилния ни телефон. По този начин предпазният калъф намалява с 96% SAR нивата (Specific Absorption Rate е мярка за размера на радиочестотната енергия, която се абсорбира от тялото при използване на мобилния телефон).

 

         

Употреба

Най-добре е да носите мобилния си телефон в основния джоб на Call Safe или в кенгуру-джоба / малкия външен джоб/ с дисплея, насочен навън.


Употребата на калъфчето при говорене по телефона става по следния начин :

1. Извадете телефона от калъфчето;

2. Изберете номер или приемете обаждане;

3. Поставете телефона в кенгуру-джоба на Call Safe, като насочите лицето на телефона към основния джоб – по този начин защитният материал от вътрешната страна на калъфчето ви предпазва от вредните микровълни между главата ви и телефона;

4. Говорите спокойно, без повече да се притеснявате за вредните излъчвания.

 

Важно: Не перете Call Safe по никакъв начин! Можете да бършете само външната част на калъфчето с влажна кърпа.

 

Ето и няколко допълнителни препоръки за по-безопасно използване на мобилните телефони:

 - Когато е включен и не се ползва, винаги дръжте телефона си поне на 1 метър от тялото си;

 - Силно препоръчително е телефонът да се държи далече от главата и по време на избирането на друг GSM-номер. Най-силните дози облъчване се получават с телефон на ухото, докато човек очаква да чуе сигнала „свободно“ от другата страна. В момента от самото набиране на даден телефон до свързването с клетката на другия телефон, облъчването е до 100 пъти по-силно, отколкото по време на самия разговор, защото има момент на търсене. Когато търсената клетка отговори, двете автоматично се синхронизират и сигналът намалява. Затова съветът е да държим апарата на разстояние, докато избираме номера и да го доближим до ухото си, чак когато сме сигурни, че двата телефона са се свързали помежду си.

 - Придържайте се към кратки разговори и по възможност сведете безжичната комуникация до минимум;

 - Заменете разговора с SMS, когато е възможно;

 - Изключете или поставете защитната калъфка Call Safe, когато носите телефона си близо до вас;

 - Ако е възможно, изключвайте мобилния си телефон през нощта;

 - Ограничете ползването на мобилен телефон от детето ви, а когато това не е възможно, уверете се, че то ползва Call Safe.

 

От  Българската национална асоциация на потребителите съветват още всеки сам да си създаде разумен режим за ползване на мобилните телефони, дори и само поради факта, че такива електромагнитни полета в познатата ни човешка история досега не са ползвани. Ние сме поколението, което за първи път хваща GSM и тепърва ще се изяснява това как ни влияе на здравето.

Всички продукти

уеб дизайн

Design by nickisix Powered by webfashion.bg